ua en ru

IFC схвалила виділення "Галнафтогазу" 80 млн дол

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) схвалила виділення пакету фінансування в обсязі 80 млн дол. ПАТ "Концерн "Галнафтогаз". Про це йдеться в повідомленні корпорації, передає Reuters.
Надана допомога складається з декількох типів кредитів і квазіакціонерного фінансування. Деталі цих кредитів поки не розкриваються.
"На додаток до цього кредиту від Міжнародної фінансової корпорації ми плануємо також взяти кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на 80 млн дол. Всі ці кошти будуть спрямовані на розвиток мережі АЗС та інфраструктури, що дозволить компанії поліпшити свої лідерські позиції на ринку ", - сказав агентству прес-секретар" Галнафтогазу "Олесь Пограничний.
Раніше представник "Галнафтогазу" повідомив, що орієнтовно наприкінці 2011 - початку 2012 р. компанія планує в рамках IPO на Варшавській біржі виручити за міноритарний пакет своїх акцій 200 млн дол.
"Галнафтогаз" входить до холдингу "Універсальна інвестиційна група". В даний час концерну належать 311 автозаправних станцій, розташованих у більшості регіонів Україні і працюють під брендом "ОККО", а також 15 нафтобаз.
У 2009 р. міноритарним акціонером "Галнафтогазу" став ЄБРР.
У 2010 р. "Галнафтогаз" збільшив консолідований чистий прибуток за міжнародними стандартами фінансової звітності до 306 млн грн з 132 млн грн в 2009 р. Показник EBITDA виріс в 2010 р. до 653,3 млн грн з 459,7 млн грн роком раніше.
IFC - інвестиційний підрозділ групи Всесвітнього банку. За час роботи в Україні (з 1993 р.) інвестувала більше 1,3 млрд дол. у близько 50 проектів.