ua en ru

В Ідлібі завершилось відведення важкої техніки

В Ідлібі завершилось відведення важкої техніки Фото: Ідліб (UNICEF)

Сирійська визвольна армія та інші угруповання, які є противниками сирійського режиму, відвели з лінії зіткнення міномети, танки та артилерійські знаряддя

Сирійські опозиційні угруповання завершили виведення важкої техніки з Ідліб. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство "Анадолу".

"Відповідно до домовленостей Росії і Туреччини по Ідлібу, загони помірної опозиції і противники режиму Асада завершили виведення важкої техніки з демілітаризованої зони на північному заході Сирії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє агенство, сирійська визвольна армія (СОА) та інші угруповання, які є противниками сирійського режиму, відвели з лінії зіткнення міномети, танки та артилерійські знаряддя, РСЗВ "Град" та установки для запуску ракет середньої дальності.

Представники опозиційних угруповань і ЗС Туреччини на місцях повідомили, що процес виведення важкої техніки завершився.

Нагадаємо, раніше в США наполягали на тому, щоб ФРН взяла участь у військовому ударі у відповідь на можливе застосування режимом Асада хімічної зброї в провінції Ідліб.

Зазначимо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що після створення демілітаризованої зоныв північно-західній сирійської провінції Ідліб додому повернулися близько 60 тис. біженців.