ua en ru

США закликали Німеччину приєднатися до військової операції в Сирії

США закликали Німеччину приєднатися до військової операції в Сирії Ілюстративне фото (rfsmediaoffice.com)

Вашингтон радить ФРН прийняти участь у військових ударах у відповідь на можливі хіматаки в Сирії

США наполягають на тому, щоб ФРН взяла участь у військовому ударі у відповідь на можливе застосування режимом Асада хімічної зброї в провінції Ідліб. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час свого візиту до Берлін спецпредставник США по Сирії Джеймс Джеффрі заявив, що кращий спосіб продемонструвати свою політичну підтримку не виступ з промовою, а проявити військову солідарність.

Також він додав, що США намагаються добитись від союзників по НАТО максимального сприяння у проведенні подібної операції.

У Німеччині серед правлячої коаліції немає єдиного рішення в цьому питанні. Голова Соціал-демократичної партії Німеччини Андреа Андерс категорично проти участі країни в міжнародній військовій операції. Канцлер Ангела Меркель не хоче приймати рішення до застосування армією Сирії хімічної зброї.

Нагадаємо, в Німеччині допустили можливість приєднання до удару по Сирії. Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що армія країни не залишиться в стороні, якщо Дамаск застосує хімічну зброю.