ua en ru

дея заборони КПУ йде врозріз з демократичними цінностями ЄС - європейський правозахисник

Спроба певних політичних сил та рухів в Україні ввести заборону на діяльність КПУ не має нічого спільного з основними принципами Європейського Союзу, пропагує свободу волевиявлення і переконань. Про це заявив лідер правозахисної організації "Рух солідарності" бельгійський юрист Клаус Хофф, передає прес-служба КПУ.

За його словами, в даний час багато експертів в Об'єднаній Європі розцінюють ідею відповідного референдуму, як елемент боротьби проти "неугодних комуністів, методично відстоюють інтереси свого виборця".

"Дуже багатьом в Україні не дає спокою зростаюча популярність Компартії, саме тому цькування КПУ організовують на найвищому рівні. Але ці дії йдуть урозріз з європейською демократією", - наголосив правозахисник.

Хофф також висловив здивування позицією антикомуністів, провозглашающих прагнення якнайшвидшої інтеграції в Євросоюз і одночасно зневажають цінності ЄС.

"Європа повністю прийме Україну лише в тому випадку, якщо Київ гарантує нормальне функціонування всіх політичних формувань у себе в країні", - зазначив він.