ua en ru

Ідеологом війни в Україні є начальник Генштабу ВС РФ, - Матіос

Ідеологом війни в Україні є начальник Генштабу ВС РФ, - Матіос Фото: Анатолій Матіос

СБУ вже оголосила Герасимова в міжнародний розшук

Ідеологом війни на сході України є начальник Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерій Герасимов. Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ідеологом агресивної війни або воєнних конфліктів на території інших держав, згідно зібраних слідством документальних матеріалів, є начальник Генерального штабу Російської Федерації Герасимов", - заявив Матіос.

За його словами, Герасимов ініціював і отримав розширені повноваження Генштабу ВС РФ у координації діяльності всіх без винятку федеральних органів виконавчої влади Росії.

"В процесі слідства будуть вивчатися питання і збиратися відповідні докази команд або ієрархій підпорядкування першого заступника міністра оборони РФ, міністра оборони, верховного головнокомандувача РФ. Прізвища ви все знаєте", - підкреслив головний військовий прокурор України.

"В період з 8 по 23 серпня наказами безпосередньо Герасимова, затвердженими відповідними директивами, по позиціях сил АТО в напрямках Савур-Могили, Успенки, Амвросіївки з території Російської Федерації - це підтверджено доказами, зібраними в кримінальному провадженні, - систематично здійснювалися масові ракетні артилерійські обстріли з установок "Град", "Смерч", "Ураган" і інших видів озброєння", - уточнив він.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру начальнику Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова і оголосила його в міжнародний розшук.