ua en ru

ICA створить фонд на 50 млн дол. для кредитування кооперативів у країнах, що розвиваються

Міжнародний кооперативний альянс (ICA) створить Кооператив глобального розвитку (GDC), фонд якого складе 50 млн дол. Фонд призначений для кредитування кооперативів у країнах, що розвиваються з метою реалізації капітальних та інфраструктурних проектів. Програма GDC була представлена ​​на спеціальній в Нью-Йорку церемонії, яка пройшла вчора ввечері, для керівників 300 найбільших кооперативів світу. Ця зустріч, організована Міжнародним кооперативним альянсом (ICA), що представляє міжнародний рух стала провісником Міжнародного року кооперативів, оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, повідомляє прес-служба УКБ.
Міжнародний рік кооперативів оголошений з метою офіційного визнання важливості ролі, яку зіграла кооперативна бізнес-модель у підвищенні якості соціально-економічного розвитку різних регіонах світу за допомогою створення і збереження робочих місць, а також скорочення бідності.
Про свій намір інвестувати в програму GDC вже повідомили кооперативи з Великобританії, Фінляндії, Франції, Китаю та Індії.
Кооператив глобального розвитку буде забезпечувати кредитування в основному досвідчених посередників, з наступним орієнтовним розподілом за категоріями позичальників: оптові - відомим кооперативним позикодавцями (близько 50%); оптові - існуючим кооперативам другого рівня та головним організаціям, які добре відомі, але в даний час не обов'язково є позикодавцями (близько 20%); прямі - кооперативним мікрофінансовим інститутам і кредитним спілкам (близько 15%); прямі - великим, відомим кооперативним підприємствам (близько 15%).
Планується видати позик на суму 50 млн дол. під річний відсоток від 2% до 5% на строк до семи років.