ua en ru

IBM вкладе 1 млрд дол. у розвиток серверної лінійки

Президент підрозділу комплексних рішень в IBM Taiwan Ділан Вій заявив, що у найближчі три роки компанія планує вкласти близько 1 млрд дол. в розвиток своєї серверної лінійки System X.

Президент підрозділу комплексних рішень в IBM Taiwan Ділан Вей (на фото) заявив, що у найближчі три роки компанія планує вкласти близько 1 млрд дол. в розвиток своєї серверної лінійки System X. Про це повідомляє "Росія 24".

Під брендом System X компанія випускає масові x86-сервери для середнього і малого бізнесу. Якраз днями IBM анонсувала нові продукти в лінійці, такі як сервери NextScale System і System x4650 M4 на базі чіпів Intel Xeon E5-2600 v2.

Вей відзначає, що ці рішення були розроблені саме в тайваньському центрі досліджень і розробок IBM. Тут же компанія веде спільні роботи з місцевими Pegatron Technology, Wistron, Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry), Mitac International і Delta Network по розробці нових системних плат, серверних шасі і мережевих технологій.

Окрім заводів на Тайвані IBM також володіє активами в Китаї, Угорщині і Мексиці, де ведеться збірка серверів. За даними неофіційних джерел, IBM збирається продати напрям бюджетних серверів, зважаючи на їхню низьку рентабельність і зосередитися на більш прибуткових проектах.

Потенційним покупцем називалася китайська Lenovo, проте в компанії поки не давали ніяких офіційних коментарів із цього приводу. Операція, само собою, також ще не відбулася.

Зате на цьому тижні представники IBM підтвердили інформацію про продаж одного зі своїх підрозділів компанії Synnex за 505 млн дол. Повідомляється, що проданий підрозділ Customer Care Unit займається підтримкою клієнтів у форматі аутсорсингу. Synnex заплатить за нього 430 млн дол. готівкою, а решту суми - власними акціями.

За підсумками минулого року проданий бізнес IBM згенерував виручку в 1,3 млрд дол. У компанії відзначили, що продаж Customer Care Unit є ще одним кроком на шляху до концентрації на найбільш прибуткових напрямах діяльності.