ua en ru

IBM має намір витратити 10 млрд дол. на викуп своїх цінних паперів у акціонерів компанії

Американський технологічний 3D гігант IBM повідомив вчора про те, що витратить 10 млрд дол. на викуп своїх цінних паперів у акціонерів компанії. Рішення про це ухвалила рада директорів IBM, пише РБК daily.
Компанія повідомила, що на останню програму з викупу акцій припаде 6% від всіх паперів, що перебувають в обігу. IBM ще не витратила 2,3 млрд дол., що залишилися від аналогічної програми обсягом 8 млрд дол., прийнятої у квітні цього року.
Компанії викуповують свої акції з ринку для того, щоб підтримати свої котирування. Крім того, подібні кроки допомагають поліпшити низку показників, важливих для інвесторів, зокрема прибуток на акцію (EPS).
Акції IBM вчора подорожчали на 0,5%, до 140,5 дол. за папір. З початку року вони виросли на 6,8%, а минулого тижня досягли історичного максимуму в 143,03 дол. за папір. За третій квартал число акцій в обігу, за даними компанії, скоротилася на 5%.
З 2009 р. IBM витратила на повернення коштів акціонерам 91 млрд дол., заявив гендиректор компанії Семюель Палмізано. Це більше половини від поточної ринкової капіталізації компанії (177,9 млрд дол.). Вона вчора також повідомила, що має намір запросити дозвіл розпочати ще одну програму з викупу своїх акцій з ринку на засіданні ради директорів IBM у квітні 2011 р.