ua en ru

Й.Вінський: Завдання партії "Народна влада" - сформувати фракцію у ВР, члени якої сповідують цінності євро соціалізму

На найближчий період найважливішим завданням для партії "Народна влада" є формування в Верховній Раді України фракції, члени якої реально сповідують цінності євросоціалізму і готові за це боротись. Про це у суботу, 27 листопада, на засіданні політради партії заявив Йосип Вінський, повідомляє прес-служба партії.
"Ми - партія, яка є активним учасником виборчого процесу. За рік "Народна влада" серйозно просунулась вперед. Як кажуть військові, "пройшла розвідку боєм". В нас є ідеологія, політична мета та перший досвід конкретної політичної роботи партії", - заявив Й.Вінський.
Аналізуючи участь партії "Народна влада" у місцевих виборах, її лідер охарактеризував загальну політичну палітру обрання місцевого самоврядування. Політик зазначив, що зміна Верховною Радою Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" була ключовим технологічним моментом виборчої кампанії, який організувала провладна партія. "Ми цей закон не підтримували. Наша позиція щодо виборчого законодавства видається абсолютно адекватною, й вибори це показали. Тільки система відкритих списків у центрі та на місцях дає можливість хоч якось висловити думку людей, і сформувати механізм впливу народу на діяльність влади", - вважає Й.Вінський.
Голова партії "Народна влада" зауважив, що напередодні виборів було помітно розпач і недовіру людей, як до влади, так і до опозиції. Це зіграло серйозну роль на виборах, проявившись у низькій явці виборців на дільницях. Й.Вінський наголосив, що нині Україні важливо не втратити демократію, свободу слова, домогтися чесних судів, та гарантій, що влада не втручатиметься у вибори.