ua en ru

Й.Вінський виступає проти розширення і розбудови мікрорайонів на обох берегах ріки

Голова партії "Народна влада", екс-міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський виступає проти розширення і розбудови мікрорайонів міст водночас на обох берегах ріки. Про це він заявив на прес-конференції у Запоріжжі, коментуючи ситуацію з будівництвом нового моста в цьому місті, повідомляє його прес-служба.

Й.Вінський заявив, що вважає помилкою розбудову моста на двох берегах Дніпра. "Я дивуюся тим людям, які будують на обох берегах Дніпра місто Київ, а потім думають скільки мостів треба побудувати. Дивуюся тим людям, які розбудовують на двох берегах Дніпра міста Запоріжжя, Дніпропетровськ, Кременчук. Я не можу зрозуміти логіки, для чого будувати на іншому березі ріки мікрорайон, а потім будувати міст, який коштує вдвічі дорожче, ніж той мікрорайон... Знайдіть мені у світі міста, які розбудовуються на двох берегах такої широкої річки як Дніпро. Адже це не Сена і не Вісла, це - Дніпро!" - сказав Й.Вінський.

Екс-міністр погодився з думкою, що, таким чином, помилковим слід вважати план забудови цих міст ще з радянських часів.

"Наприклад, в Києві зараз Лівий берег розвивається більше ніж правий. І двох нових мостів, які будуються, все одно буде мало. А Дарницький міст у Києві коштує 2 млрд дол. Ви уявляєте, які це гроші? Це - десятирічний бюджет міста Запоріжжя", - сказав Й.Вінський.