ua en ru

Й.Вінський виграв суд проти Ю.Тимошенко

Інформація про причетність Йосипа Вінського до корупційних діянь, оприлюднена Юлією Тимошенко, має бути спростована як така, що є недостовірною і порочить честь, гідність та ділову репутацію екс-міністра транспорту та зв'язку України. Відповідне рішення 23 червня ц.р. ухвалив Печерський райсуд Києва, передає прес-служба партії «Народна влада».

«Визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Вінського Йосипа Вікентійовича інформацію, поширену Тимошенко Юлією Володимирівною шляхом повідомлення її в ефірі телепередачі «Велика політика з Євгенієм Кисельовим», що відбулася 04 грудня 2009 р. о 21:30 годин за київським часом на телеканалі «Інтер», про те, що Вінський Йосип Вікентійович був помічений у корупції», - сказано в рішенні суду.

Тоді Ю.Тимошенко заявила: «Якщо, наприклад, міністр нашої команди Вінський і міністр команди Ющенка Єхануров були помічені в прямій корупції - то їх сьогодні в уряді немає».

Суд зобов'язав Кабмін спростувати висловлену інформацію про те, що Й.Вінський був помічений у корупції, в той самий спосіб, в який вона була поширена, а саме - шляхом оголошення повідомлення по телебаченню наступного змісту: «04 грудня 2009 р. в ефірі телевізійного каналу «Інтер», в рамках телепередачі «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» Тимошенко Юлією Володимирівною було оприлюднено інформацію щодо причетності Вінського Йосипа Вікентійовича до корупційних діянь. Повідомляю, що зазначена інформація є непідтвердженою та недостовірною».

Коментуючи рішення суду, голова партії «Народна влада» Й.Вінський зазначив: «На жаль, оскільки Юлія Тимошенко вже не прем'єр-міністр, спростування змушені будуть оголошувати зовсім інші люди. Але це формальність. Зрештою, користь для країни від відставки Тимошенко неспівмірно переважає потенційну можливість почути спростування з її власних уст, якщо б вона досі залишалася главою уряду. Важливо, що громадськість вкотре пересвідчилася: для Тимошенко нічого не варто оббрехати будь-кого, вона нездатна відповідати за власні слова й дії».

Й.Вінський подав судовий позов про захист честі, гідності та ділової репутації за брехню, що прозвучала з уст Ю.Тимошенко на телеканалі «Інтер» 24 грудня 2009 р. Раніше Ю.Єхануров у судовому порядку довів необґрунтованість звинувачень з боку прем'єр-міністра Ю.Тимошенко у корупційних діяннях.