ua en ru

В.о. замначальника Шосткинської колонії отримав три роки ув'язнення за вимагання хабара у засудженого

Виконуючий обов'язки заступника начальника Шосткинської виправної колонії, підполковник внутрішньої служби отримав три роки ув'язнення за вимагання у особи, яка відбувала покарання, 10 тис. грн за сприяння в його умовно-достроковому звільненні. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"У жовтні 2012 р. на території виправної колонії співробітники СБУ затримали правопорушника під час одержання частини хабара - 8 тис. грн. У ході затримання службовець спробував втекти від правоохоронців та намагався позбутися готівки, викинувши її", - йдеться у повідомленні.

26 вересня 2013 р. за результатами розгляду касаційних скарг Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ вирок Шосткинського міськрайонного суду Сумської області залишено без змін.

"Згідно з рішенням суду колишнього службовця визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (вимагання та одержання хабара у значному розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України (в редакції 2001 р.), та засуджено до позбавлення волі строком на три роки з позбавленням спеціального звання - підполковник внутрішньої служби", - йдеться у повідомленні.