ua en ru

В.о. голови Держлісагентства виступає за комплексну реформу галузі

В.о. голови Держлісагентства виступає за комплексну реформу галузі Фото: Христина Юшкевич

У МінАПК обговорили засади реформування управління лісовою галуззю

Виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич виступає за комплексну реформу галузі. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook, коментуючи обговорення у Міністерстві аграрної політики та продовольства України засад реформування управління галуззю.

Під час дискусії планів реформування був присутній й головував перший заступник керівника відомства Максим Мартинюк.

За словами Юшкевич, в ході обговорення розглядалося декілька підходів, зокрема, і напрацювання програми FLEG Світового банку, і досвід європейських країн.

"Моя чітка позиція, і її підтримали учасники наради, заключається в тому, що реформа лісового господарства має бути комплексною. І в першу чергу, потрібно розробити нові підходи до ведення лісового господарства, напрацювати і прийняти законодавчі зміни. Після цього ми зможемо побачити, як можна змінити інституціональну модель управління лісами. Передусім потрібно ще й зважати на природні та кліматичні умови і проблеми південно-східних областей", - пояснила Юшкевич.

Вона додала, що Офіс ефективного регулювання проведе дослідження, щоб адаптувати реформу управління державними підприємствами до реалій, в яких наразі працюють лісогосподарські підприємства України. Тут, за її словами, необхідно обов'язково взяти до уваги багато вузькопрофільних факторів.

Сьогодні в Міністерство аграрної політики та продовольства України під головуванням Першого заступника Міністра Максим М...

Опубліковано Kristina Yushkevych 3 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Україні з січня 2017 року значно посилять охорону вимираючих видів тварин, занесених до Червоної книги.