ua en ru

І.Коваль затверджений на посаді гендиректора ПАТ "ДПЕК ПЕМ-Енерговугілля"

Рішенням загальних зборів акціонерів ВАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", що відбулися 5 квітня 2011 р., на посаді генерального директора підприємства затверджений Ігор Коваль, повідомляє прес-служба компанії.

І.Коваль з травня 2005 р. обіймав посаду технічного директора ВАТ "ПЕМ-Енерговугілля", а з травня 2010 р. виконував обов'язки генерального директора ВАТ "ПЕМ-Енерговугілля".
Також на зборах акціонерів було прийнято рішення про зміну найменування підприємства у зв'язку з виконанням вимог закону України "Про акціонерні товариства". Більшістю голосів Відкрите акціонерне товариство "ПЕМ - Енерговугілля" було перейменовано в Публічне акціонерне товариство "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля". У ході зборів було затверджено зміни до статуту підприємства та фінансова звітність за 2010 р. Більшістю голосів акціонерів було прийнято рішення не виплачувати дивіденди, а чистий прибуток у розмірі 42570 тисяч грн, отриману за 2010 р., залишити нерозподіленим.
ПАТ "ДПЕК ПЕМ - Енерговугілля" - представляє блок дистрибуції електроенергії ДПЕК. Забезпечує вугільні підприємства м. Донецька і області, підприємства машинобудування, легкої та харчової промисловості, бюджетні організації і населення. На обслуговуванні у "ДПЕК ПЕМ-Енерговугілля" знаходяться 107 розподільних підстанцій, 290 трансформаторних підстанцій, 446,55 км повітряних ліній електропередач, 717,95 км кабельних ліній електропередач.
ДПЕК - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи System Capital Management (SCM, СКМ). Підприємства ДПЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.
До вугільного блоку ДПЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об'єднує десять шахт), Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять вуглезбагачувальних фабрик. Також ДПЕК орендує весь комплекс виробництва державної вуглевидобувної компанії "Добропіллявугілля" (5 шахт).
У сфері електроенергетики ДПЕК представляють ТОВ "Східенерго", і асоційована компанія "Дніпроенерго" (ДПЕК володіє 47,55%), "Західенерго" (ДПЕК разом з дочірніми компаніями володіє 24,9%).
Дистрибуцію електроенергії представляють Service-Invest, ВАТ "ПЕС-Енерговугілля" та асоційована компанія "Донецькобленерго", де ДПЕК володіє 30,6%.
ДПЕК також володіє 39,98% акцій "Київенерго".