ua en ru

І.Коломойський зацікавлений у приватизації "Запоріжжяобленерго" та "Дніпрообленерго"

Бізнесмен Ігор Коломойський не виключає своєї участі в конкурсі з приватизації українських обленерго. Про це він заявив журналістам після сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
Так, відповідаючи на питання журналістів, про те, "чи цікаво йому брати участь в (прийдешньої) приватизації обленерго", він зазначив:
"Дивлячись, які будуть умови. Мені цікаво, але якщо будуть умови нормальні, прозорі. Якщо не прозорі, - є інші країни, в яких більш прозорі умови", - зазначив І.Коломойський.
Відповідаючи на запитання, які саме обленерго його зацікавили, І.Коломойський відповів: "З енергорозподільчих компаній - це "Запоріжжяобленерго" та "Дніпрообленерго".
На думку І.Коломойського, "інвестиції не обов'язково повинні йти тільки в одну країну - в Україні. Якщо тут будуть...умови, як з МАУ ("Міжнародні авіалінії України"), то я думаю, сюди інвестиції навряд чи підуть".
Відповідаючи на питання журналістів про те, що він має на увазі під "прозорістю", І. Коломойський зауважив: "Ну ось "Укртелеком" нормально продавали? Я не знаю, чи були там допумови, або ще чого-небудь, але нікого не зняли з конкурсу, скандалу не було, ніхто не кричав. А державні компанії, я завжди говорив, не мають права брати участь...А що це за приватизація, якщо одна держкомпанія купує іншу держкомпанію? Де приватизація? Сенс приватизації вихолощується ... Приватизація - це приватний капітал" .
Нагадаємо, 25 лютого Фонд державного майна України (ФДМУ) і недержавні співзасновники приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія" МАУ "підписали договори купівлі-продажу 61,58% акцій компанії, що належать державі. Вартість цієї операції склала 287 млн 229 тис. грн.