ua en ru

Хуґ розповів про закінчення роботи на посаді першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні

Хуґ розповів про закінчення роботи на посаді першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Фото: Александр Хуґ (osce.org)

Місія продовжить роботу в Україні

Александр Хуґ розказав деталі про закінчення його роботи на посаді першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні. Про це м розповів на брифінгу "Оперативна інформація щодо безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ", передає кореспондент РБК-Україна.

"Як ви вже знаєте, ОБСЄ є не кар'єрною організацією, і строк служби в організації є обмеженим. Мій строк добігає кінця наприкінці жовтня. Але до того часу я залишатимусь на своїй посаді. Мій наступник буде обраний відповідно до встановлених положень ОБСЄ і, звичайно, буде оприлюднене його чи її ім'я", - розказав він.

За його словами, місія продовжить роботу в Україні.

"Місія продовжить роботу в Україні й надалі", - додав Хуґ.

Він розказав також про свій візит до західної України.

"Я щойно повернувся з Чернівців, Івано-Франківська та інших частин західної України. На місцевому рівні там люди дивляться реальності в очі. Всюди, де я був останні тижні, я зустрічався з людьми, які потребують соціального захисту. Люди розуміють, що кожний долар, витрачений на кулі, не сприяв миру. Конфлікт травмує", - резюмував Хуґ.

Нагадаємо, раніше сьогодні Хуґ повідомив, що на Донбасі за рік зафіксовано 183 жертви серед цивільного населення.