ua en ru

Хуг: вогонь у відповідь також є порушенням домовленостей про режим тиші на Донбасі

Хуг: вогонь у відповідь також є порушенням домовленостей про режим тиші на Донбасі Фото: Олександр Хуг (osce.org)

Хуг заявив, що будь-яке застосування озброєння є порушенням досягнутих домовленостей

Вогонь у відповідь також є порушенням домовленостей про припинення вогню на Донбасі. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Ще один момент, обидві сторони, коли заявляють, що вони відкривають вогонь у відповідь. Саме це,вогонь у відповідь, є також порушенням домовленостей про припинення вогню. Будь-яке застосування озброєння є порушенням досягнутих домовленостей", - заявив він.

Крім того, Хуг наголосив, що відповідальність за припинення бойових дій лежить не на СММ ОБСЄ, а на сторонах конфлікту.

"Сторони (конфлікту на Донбасі, - ред.) видали гарантії безпеки, обіцяючи, що вони будуть дотримуватися локально перемир'я в районі ДФС. Але, незважаючи на те, що ці гарантії безпеки були надані, щодня ми фіксуємо порущення цих гарантій безпеки. І на то є причини", - додав він.

За словами Хуга, серед причин, зокрема, близьке розміщення позицій до ДФС, а також наявність важкого озброєння, яке розташовано у безпосередній близькості від цього обєкту.

Прес-брифінг Першого Заступника Голови СММ ОБСЄ Александра Хуга в Краматорську — Пресс-брифинг Первого Заместителя Главы СММ ОБСЕ Александра Хуга в Краматорске — Press briefing by OSCE SMM Principal Deputy Chief Monitor Alexander Hug in Kramatorsk

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 15 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Хуг заявляв про необхідність відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі та цілодобової роботи діючих.