ua en ru

У ХТЗ заявили, що прокуратура розгляне клопотання про припинення кримінального переслідування Коваля

У ХТЗ заявили, що прокуратура розгляне клопотання про припинення кримінального переслідування Коваля Фото: ХТЗ

У ХТЗ вважають, що "ключ до розблокування" роботи ХТЗ в руках у прокуратури

У ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) прокоментували інформацію про те, що 23 грудня 2016 року Червонозаводський районний суд Харкова задовольнив скаргу адвокатів Андрія Коваля, генерального директора ХТЗ, на бездіяльність органів прокуратури під час розслідування порушеної проти нього справи. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як зазначає видання, постанова суду зобов'язує прокуратуру у 3-денний строк повторно розглянути клопотання про закриття кримінального провадження, а також скасувати як незаконну постанову прокурора від 05.09.2016, якою було відмовлено у задоволенні відповідного клопотання адвоката.

За словами в.о. гендиректора ХТЗ В'ячеслава Шевченка, зазначене рішення дозволяє сподіватися на остаточне вирішення проблем заводу.

"На сьогоднішній день ключ до розблокування роботи ХТЗ в руках у прокуратури. Як тільки припиняється кримінальне переслідування Коваля, НБУ дозволить DCH відкрити нам кредитну лінію на 400 млн грн. І ми зможемо почати приводити виробництво в порядок. Тому ми віримо, що прокуратура слідом за президентом України дасть зелене світло розблокування роботи нашого заводу", - заявив Шевченко.

Як писали ЗМІ, 9 грудня 2016 року в АПУ відбулася нарада, присвячена ситуації довкола Харківського тракторного заводу. Зазначалося, що представники підприємства детально охарактеризували стратегію відродження ХТЗ і передали президентові України Петру Порошенку звернення трудового колективу з проханням посприяти запуску виробництва. Згідно з даними ЗМІ, після вивчення відповідних документів і подій президент віддав розпорядження, необхідні для усунення правових перешкод для запуску виробництва.

Крім того, юристи, що представляють ХТЗ в суді, заявляли про порушення при веденні досудового розслідування, несумісні з вимогами Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, що було підтверджено висновком магістра Страсбурзького університету, адвокатом Паризької колегії адвокатів Анною Картьє.

За даними ЗМІ, 31 серпня 2016 року за дорученням генпрокурора Юрія Луценка відбулася зустріч першого заступника Дмитра Сторожука з представниками бізнесу, на якій був присутній делегат ХТЗ, і в ході якої Сторожук заявив, що "бізнес в Україні повинен відчувати себе захищеним і представники Генеральної прокуратури мають на меті зробити для цього все від них залежне".