ua en ru

HSBC планує до кінця року згорнути свою діяльність в Словаччині

HSBC Holdings до кінця третього кварталу практично повністю згорне свою діяльність на території Словаччини, передає "Росія 24".

Тим самим банк продовжує реалізацію своєї глобальної стратегії скорочення своєї присутності в різних регіонах. За рахунок цього керівництво банку розраховує знизити витрати і максимізувати прибуток.
У заяві банку наголошується, що організація продовжить надавати повний комплекс банківських послуг клієнтам.

Раніше HSBC залишив японський ринок, закривши всі 6 відділень в цій країні. Планується, що обслуговування клієнтів припиниться вже 31 липня. Банк готується до посилення капітальних вимог для банків і змушений скорочувати витрати.

Разом з Японією HSBC згортає діяльність в Південній Кореї і Таїланді. А місяцем раніше було оголошено про закриття офісів в Коста-Ріке, Сальвадорі, Гондурасі і Колумбії і про намір зосередитися на найбільших ринках Латинської Америки.

Найбільші банки продовжують згортати свою діяльність в європейському регіоні, на тлі посилилися вимоги до фінансових організацій у зв'язку з переходом до третього стандарту Базельського комітету. Фактично це змушує банки остаточно "сісти на дієту", згортати проекти і позбуватися від активів.