ua en ru

HSBC Holdings Plc. почав переговори із страховою компанією Old Mutual про покупку 70% акцій Nedbank (ПАР)

Британська банківська група HSBC Holdings Plc. почала ексклюзивні переговори із страховою компанією Old Mutual Plc. (Великобританія) про купівлю 70% акцій четвертого за величиною активів банку в Південно-Африканській Республіці - Nedbank Group Ltd. Як повідомляється в поширених сьогодні матеріалах британського банку, в даний час переговори проходять успішно. У разі їх благополучного завершення для проведення операції буде потрібно схвалення відповідних регулятивних органів. Умови операції, а також її вартість не повідомляються, повідомляє РБК.
Тим часом інформація про можливу покупку HSBC південноафриканського Nedbank з'являлася ще в липні ц.р. Тоді аналітики оцінювали вартість операції в 4,4 млрд дол.
HSBC Holdings - другий за величиною ринкової капіталізації банк в світі. Банк діє на території 87 країн в Європі, Північній і Латинській Америці, на Близькому Сході, а також в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Загальна кількість працівників HSBC Holdings складає близько 335 тис. людей, а вартість активів досягає 2,41 трлн дол.