ua en ru

HRW звинуватила Росію у військових злочинах в Сирії

HRW звинуватила Росію у військових злочинах в Сирії Фото: Сирія

В результаті авіаударів загинули 59 цивільних осіб

Принаймні два повітряних удару по території сирійської провінції Хомс, які були нанесені 15 жовтня, як вважають місцеві жителі, російською авіацією, скоріш за все, є порушенням законів війни. Про це йдеться в опублікованій в неділю, 25 жовтня, доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

За словами місцевого жителя, на якого посилаються правозахисники, в результаті авіаударів загинули 59 цивільних осіб, в тому числі 33 дитини і командир місцевої збройної опозиційної групи.

Найсмертоноснішим став авіаудар, під який потрапив будинок в селі Ганта, де переховувалася сім'я Асаф - родичі одного з командирів опозиційної "вільної Сирійської армії" (ВСА), Абу аль-Аббаса. За даними очевидців, загинули 46 осіб, у тому числі 32 дитини і 12 жінок.

Будинок знаходився далеко від лінії фронту і там не було військових, а сам аль-Аббас був на передовій.

В результаті удару по населеному пункту Тер-Маалех була зруйнована місцева пекарня, загинули 13 мирних жителів, а також один з польових командирів "Сирійської вільної армії". Неясно, чи був він метою ударів, оскільки ні Росія, ні Сирія не дали коментарів щодо події.

Нагадаємо, раніше в HRW повідомляли, що в Сирії застосовували касетні бомби російського виробництва.