ua en ru

Суд задовольнив апеляцію "Укрексімбанку" за позовом до основного акціонера "Укртелекому"

Суд задовольнив апеляцію "Укрексімбанку" за позовом до основного акціонера "Укртелекому" Фото: суд задовольнив апеляцію "Укрексімбанку"

Сума позову 463 млн гривень

Апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляцію ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) на рішення Господарського суду Києва про припинення провадження за позовом держбанку до ТОВ "ЕСУ". Відповідну постанову внесено в Єдиний реєстр судових рішень.

Як йдеться в документі, 3 березня 2016 року Господарський суд Києва своїм рішенням зупинив розгляд позову "Укрексімбанку" до компанії "ЕСУ" про стягнення заборгованості за облігаціями IT-компанії серії "С" в сумі 463 млн 221 тис. 568,98 грн.


Проте, як встановив склад суддів апеляційного суду, під час розгляду зустрічного позову емітента Господарський суд Києва не знайшов причин, за якими вимогу банку не може бути виконано. У результаті апеляційний суд ухвалив рішення скасувати попереднє рішення столичного Господарського суду і направити йому справу для подальшого розгляду.

Зазначена постанова апеляційного суду може бути оскаржена протягом двадцяти днів у Вищому господарському суді України.

ТОВ "ЕСУ" володіє 92,79% акцій "Укртелекому". У 2013 році компанію придбав холдинг "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, "Укрексімбанк" виступить агентом Мінфіну у розподілі 400 млн євро від ЄІБ.