ua en ru

Хостинг Nic.ua заблокував сайти, до яких були претензії СБУ

Хостинг Nic.ua заблокував сайти, до яких були претензії СБУ Сервери хостингу були вилучені 7 квітня

Хостинг Nic.ua заблокував інтернет-сайти, до яких Служба безпеки України (СБУ) мала претензії. Про це повідомив директор ООН "Нік.Юей" Андрій Хветкевич під час прес-конференції у Києві 9 квітня, на якій обговорювалося вилучення серверів компанії співробітниками СБУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сайти тих сепаратистів, терористів, які хотіли заблокувати, навіть не припиняли свою роботу - вони працювали і працюють досі. Тому що вони не розміщувалися на нашому обладнанні, вони всього лише реєстрували доменні імена, щоб використовувати їх в якості адреси для свого сайту", - повідомив Хветкевич.

За його словами, хостинг Nic.ua не отримував оригінали запитів СБУ про блокування сайтів.

"Ми завжди йшли назустріч СБУ, завжди контактували на всі запити СБУ, які нам надходили. Ми не отримали жодного оригінального документа про необхідність блокування цих сайтів. У нас є кілька скан-копій", - зазначив він.

У той же час Хветкевич нагадав слова радника глави МВС Антона Геращенка, який заявляв про неможливість вилучення серверів без рішення суду.

Нагадаємо, 7 квітня СБУ вилучила сервери в чотирьох дата-центрах доменного і хостинг-провайдера Nic.ua. В СБУ пояснили такі дії необхідністю припинити функціонування ряду сепаратистських сайтів.

Пізніше був оприлюднений список сайтів, з-за яких СБУ вилучила сервери хостингу Nic.ua.