ua en ru

Horizon Capital придбав за 15 млн дол. контрольний пакет групи виноробних компаній Bostavan Wineries (Молдова)

Horizon Capital, компанія з управління фондами прямого інвестування, оголосила про придбання контрольного пакету акцій молдавської групи виноробних компаній Bostavan Wineries Group за 15 млн дол. Як повідомили РБК в компанії Horizon Capital, це друга інвестиція, оголошена Horizon Capital цього року, і третя інвестиція , здійснена створеним в 2008 р. фондом Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II) з капіталом у розмірі 390 млн дол., яким управляє Horizon Capital.
Bostavan Wineries Group є однією з провідних груп виноробних компаній в Молдові. Ця група компаній має в своєму розпорядженні сучасним виробництвом і має понад 800 га молодих виноградників. Вона володіє наступними компаніями: Vinaria Bostavan - молдавська виноробна компанія з двома основними виробничими підприємствами - у г. Онешть (центральний регіон Молдови), яке спеціалізується на виробництві білих вин, і в с. Етулія (південний регіон Молдови), яке спеціалізується на виробництві червоних вин.Vinaria Bostavan спеціалізується на виробництві і продажу вин середнього та вище середнього цінового сегмента. Крім того, Bostavan Wineries Group володіє одними з найбільш відомих молдавських винних брендів - Rosu de Purcari і Negru de Purcari.Bostavan Wineries Group є лідируючим молдавським експортером з обширною міжнародною дистриб'юторською мережею в країнах Центральної та Східної Європи, а також в Україні, в Росії та інших державах колишнього Радянського Союзу.
Horizon Capital є компанією, що управляє приватними фондами прямого інвестування та займається інвестиціями у компанії середніх розмірів з високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні, в Білорусі і Молдові. В даний час Horizon Capital управляє трьома фондами - Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II), Emerging Europe Growth Fund (EEGF) та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), сукупний капітал яких становить понад 600 млн дол.