ua en ru

У Холодницького вимагають припинити розслідування щодо Грицака

У Холодницького вимагають припинити розслідування щодо Грицака Фото: Василь Грицак (flickr.com/securityserviceofukraine)

Адвокат просить встановити керівнику САП один місяць для прийняття рішення

До суду надійшло клопотання адвоката щодо бездіяльності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького у межах кримінального провадження, яке стосується голови Служби безпеки України (СБУ) Василя Грицак. Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на ухвалу Апеляційного суду Києва від 13 вересня.

Як зазначається, 9 грудня 2016 року за заявою фізособи до ЄРДР детективами НАБУ внесені відомості про вчинення головою СБУ злочинів за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК (кримінальне провадження № 52016000000000470).

Йдеться про зловживання владою або службовим становищем і привласнення, розтрата чи заволодіння майно в особливо великому розмірі чи організованою групою.

Адвокат Сергій Юдін просить встановити керівнику САП один місяць для прийняття рішення про припинення незаконного досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Зазначимо, у серпні 2018-го заступником прокурора Полтавської області призначили сина голови СБУ - Олега Грицака.

Раніше Грицак-молодший працював заступником прокурора Святошинського району Києва, прокурором відділу Військової прокуратури Центрального регіону України, заступником начальника управління, начальником відділу та заступником начальника управління нагляду у кримінальному провадженні у прокуратурі Київської області.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро України підготувало першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині підозру в незаконному збагаченні.

Повідомляється, що НАБУ змушене було підготувати підозру з тієї причини, що була оприлюднена таємниця досудового слідства.

"За дивним збігом обставин, це відбулося практично відразу після направлення відповідних процесуальних документів на узгодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - відзначили в НАБУ.