ua en ru

НАБУ підготувало Демчині підозру в незаконному збагаченні

НАБУ підготувало Демчині підозру в незаконному збагаченні Фото: Павло Демчина (УНІАН)

НАБУ розслідує високі витрати Демчини

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підготувало першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині підозру в незаконному збагаченні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Повідомляється, що НАБУ змушене було підготувати підозру з тієї причини, що була оприлюднена таємниця досудового слідства.

"За дивним збігом обставин, це відбулося практично відразу після направлення відповідних процесуальних документів на узгодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - відзначили в НАБУ.

За даними слідства, в період з 26.04.2015 по 31.12.2016 сума придбаних активів і витрат Демчини склала не менше 6,4 млн гривень. Серед іншого, мова йде про покупку Land Rover Range Rover Sport, Mercedes-Benz V250, земельних ділянок в передмісті Києва та квартири.

У той же час офіційний дохід його та членів його сім'ї в період з 25.04.2015 по 31.12.2016 склав 2,6 млн гривень, в тому числі з урахуванням продажу автомобіля Jeep Grand Cherokee 4WD.

Таким чином, слідство вважає, що законність придбання активів на 3,76 млн гривень не має доказів. Під час розслідування детективи проаналізували також доходи і витрати Демчини за весь час його трудової діяльності, щоб визначити, чи мав він можливість накопичити заощадження.

За даними НАБУ, з 1994 року і до цих пір він проходить військову службу в органах СБУ, в період з 01.01.1999 по 25.04.2015 отримав з цивільною дружиною сукупний дохід близько 2,8 млн гривень, тоді як витрати склали не менше 4, 83 млн гривень, з яких понад 4 млн витрачено на придбання декількох автомобілів, в тому числі елітних.

Слідство прийшло до висновку, що за станом на 26.04.2015 у Демчині не було офіційних доходів, які дозволяли накопичувати кошти в значному розмірі. Дані факти детективи виклали в повідомленні про підозру у незаконному збагаченні, яку 7 вересня 2018 направили на погодження до САП.

НАБУ підготувало Демчині підозру в незаконному збагаченні

Нагадаємо, НАБУ почало розслідування відносно Демчини за фактом незаконного збагачення в березні 2017 года. Справу порушено на підставі матеріалів журналістських розслідувань.

Відзначимо, журналісти, зокрема, провели розслідування і з'ясували, що Демчина приховує елітну нерухомість.