ua en ru

Холодницького можуть усунути за рішенням дисциплінарної комісії прокурорів або суду

Холодницького можуть усунути за рішенням дисциплінарної комісії прокурорів або суду Фото: Назар Холодницький (Фото: Віталій Носач/РБК-Україна)

Холодницький не може піти з посади за власним бажанням

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький може бути відсторонений від посади або за рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) або за рішенням суду. Про це повідомив керівник департаменту Генеральної прокуратури (ГПУ) з особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він може бути звільнений за рішенням КДКП або за рішенням суду. За власним бажанням він цього не може зробити. У практиці були випадки, коли люди йшли у відпустку, щоб не виконувати обов'язки. А так зараз це може бути рішення уповноваженого органу: або рішення КДКП або суду ", - сказав він.

За його словами, Холодницький не є підозрюваним за фактом.

"Він не є підозрюваним за фактом. В даний час збираються докази вчинення ним двох злочинів: розголошення відомостей досудового розслідування і підбурювання свідка до дачі неправдивих свідчень", - додав Гуцуляк.

Нагадаємо, 2 квітня повідомлялося, що КДКП відкрила дисциплінарне провадження щодо Холодницького.

Як писало РБК-Украина, інформація про те, що Холодницький може піти з посади керівника САП з'явилися в ЗМІ ще 20 березня. Причиною було розслідування, яке проводилося щодо Холодницкого з боку НАБУ під процесуальним керівництвом департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, що відноситься до вертикалі президента Петра Порошенка. А саме - матеріали, які були виявлені в результаті проведення негласних слідчих дій щодо Холодницкого. Нібито в кабінеті голови САП на акваріумі була встановлена апаратура фіксації.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що він буде ініціювати зняття Холодницького з посади.

Зазначимо, що сьогодні, 3 квітня, Холодницький прибув на допит в Генпрокуратуру України. Після допиту в ГПУ Холодницький розповів, що йому інкримінують дві статті: примушування давати показання свідка і розголошення даних розслідування.