ua en ru

Ходорковський прокоментував обшуки у співробітників "Открытой России"

Ходорковський прокоментував обшуки у співробітників "Открытой России" Фото: Михайло Ходорковський

Всі люди, які співпрацюють з "Открытой Россией" усвідомлювали, що такий тиск не тільки можливий, але і неминучий

Голова правління "Открытой России" Михайло Ходорковський назвав "неминучим тиском" обшуки у співробітників, які пройшли сьогодні, 22 грудня 2015 року. Про це Ходорковський заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Я вважаю, що це досить весело, особливо з урахуванням того, що жоден з нинішніх працівників і активістів "Открытой России" в ЮКОСі не працював... Маразм вступив у фінальну стадію. Ми з усім цим знайомі з брежнєвських часів... Всі люди, які співпрацюють з "Открытой Россией" чудово усвідомлюють і усвідомлювали з самого початку, що такий тиск не тільки можливий, але і неминучий. Логіка розвитку будь-якого авторитарного режиму, вона, загалом, не давала підстав у цьому сумніватися. Тому як працювали, так і будемо працювати", - заявив він.

Також Ходорковський запевнив, що організація буде висвітлювати все, що робить Слідчий комітет РФ по відношенню до співробітників "Открытой России".

Він також висловив переконання, що всі причетні до цього співробітники Слідчого комітету РФ в кінцевому підсумку понесуть відповідальність.

"В якийсь момент це настане - я абсолютно впевнений, що чекати, загалом, не так довго - може бути, кілька років, але, тим не менш, це не вічність... Я не можу коментувати дії людей, що перебувають у фінальній стадії маразму. Їхні дії непередбачувані. У якийсь момент їм шлея під хвіст потрапляє, і вони і починають діяти", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації проводить обшуки в квартирах співробітників "Открытой России" Михайла Ходорковського.