ua en ru

У ході спецоперації НАБ у Тернопільській області затримано ще 3 прокурорів

У ході спецоперації НАБ у Тернопільській області затримано ще 3 прокурорів Фото: Артем Ситник

НАБ проводить в Тернопільській області широкомасштабну операцію

У ході спецоперації Національного антикорупційного бюро (НАБ) України у Тернопільській області затримано ще трьох прокурорів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБ.

"12 травня 2016 року, в результаті проведених детективами НАБ заходів затримано трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди у розмірі понад 300 тис. грн. (ст. 368 КК України)", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, двом із них - керівнику місцевої прокуратури та одному з керівників обласної - повідомлено про підозру та вже обрано щодо них запобіжні заходи. Одному - у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 507 тис. грн, іншому - цілодобовий домашній арешт.

Повідомляється, що третього підозрюваного, який переховувався від слідства, було затримано у Тернополі згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі прокурорами САП внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Як зазначається, внаслідок спецоперації вже затримано чотирьох працівників органів прокуратури, двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції та адвоката-посередника.

"Успіх спецоперації у Тернополі досягнуто завдяки детальному розслідуванню детективів НАБ, чіткій стратегії та злагодженим діям всіх учасників. Водночас, ми розуміємо - попереду ще багато роботи. Адже схеми, подібні до тієї, що діяла в Тернопільській області, працюють в усіх регіонах України. В них задіяні працівники різних правоохоронних органів, однак провідну роль, завдяки своєму процесуальному статусу, відіграють співробітники органів прокуратури. Тому, упевнений, паралельно із зусиллями НАБ щодо викриття та притягнення корупціонерів до відповідальності, потрібні системні і глибокі реформи прокуратури", - зауважив директор НАБ Артем Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБ проводить в Тернопільській області широкомасштабну операцію, про підозру було повідомлено 4 затриманим в ході спецоперації.