ua en ru

У Хмельницькій області борги за газ у споживачів без субсидій зросли на 56%

У Хмельницькій області борги за газ у споживачів без субсидій зросли на 56% У Хмельницькій області борги за газ у споживачів без субсидій зросли на 56%

За останніми оперативними даними, за жовтень-листопад жителі Хмельницької області, які не користуються державною субсидією, значно збільшили свої борги за спожите блакитне паливо на 56% та складають 79, 9 млн грн, повідомляє прес-служба "Хмельницькгаз збуту".

Як зазначається, в зв’язку із тривалою несплатою заборгованості та щоб уникнути її подальшого зростання, ТОВ "Хмельницькгаз збут" з початку 2016 року вимушено припинило газопостачання 3883 клієнтам.

"Наші клієнти повинні знати, що держава пропонує реальну допомогу, адже наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права щодо призначення субсидії, - наголошує директор ТОВ "Хмельницькгаз збут" Олександра Панькевич. – Тому раджу звернутися у місцеві управління соцзахисту та скористатися пропозицією держави щоб не допустити припинення газопостачання у свої оселі. Але, зверніть увагу, що призначена субсидія не може покривати борги, які виникли до моменту призначення субсидії".

У прес-службі нагадали, що право на державну допомогу мають родини, чиї витрати на оплату комунальних послуг перевищують 15% щомісячного сукупного доходу.

В разі подальшого зростання заборгованості за газ та ігнорування попереджень, "Хмельницькгаз збут" буде змушений звернутися до оператора в особі ПАТ "Хмельницькгаз" з дорученням на припинення газопостачання таким споживачам, резюмували у компанії.