ua en ru

На Хмельницькій АЕС пройшли антитерористичні навчання

На Хмельницькій АЕС пройшли антитерористичні навчання Фото: на Хмельницькій АЕС вчилися знешкоджувати умовних диверсантів

Метою навчань була перевірка узгодженості дій силових структур у разі нападу терористів

На Хмельницькій атомної електростанції вчора, 31 травня, пройшла загальностанційне протидиверсійне тренування. Про це повідомляє прес-центр державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

На навчаннях була присутня міжнародний спостерігач, менеджер проекту Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США Лора Сірз.


У тренуванні були задіяні окремі підрозділи ДП "НАЕК "Енергоатом", територіальних та місцевих управлінь з питань надзвичайних ситуацій, силові структури, зокрема сили Нацгвардії, Нацполіції України та СБУ.

Під час навчань розігрувалася ситуація нападу 8 озброєних терористів з метою вчинити теракт з важкими радіаційними наслідками. Згідно зі сценарієм, терористи, захопивши заручників, забарикадувалися в одному з підсобних споруд атомної станції.

в рамках учений силовым структурам необходимо было совершить штурм помещения и обезвредить условных преступников

Фото: в рамках навчань силовим структурам необхідно було здійснити штурм приміщення і знешкодити умовних злочинців

Таким чином, вдалося перевірити ефективність об'єктивного плану взаємодії у разі диверсії на Хмельницькій АЕС, узгодженість дій силових відомств.

За словами Сірз, українські силові структури продемонстрували чітку синхронізацію дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Тихому океані проведуть масштабні військово-морські навчання.