ua en ru

У Хмельницькому затримали на хабарі керівника підрозділу поліції та слідчого управління

У Хмельницькому затримали на хабарі керівника підрозділу поліції та слідчого управління Фото: СБУ затримала двох посадовців поліції (ssu.gov.ua)

Поліцейські вимагали гроші за допомогу в ухиленні від призову

У Хмельницькому співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрила на хабарі двох посадовців поліції. Йдеться по керівника одного з підрозділів та слідчого головного управління Нацполіції у Хмельницькій області, повідомили у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадовці налагодили схему отримання хабарів за сприяння в ухиленні від призову та проходження військової строкової служби.

"Через особисті зв’язки поліцейські виходили на бажаючих уникнути призову або отримати відстрочку, після цього "вирішували питання" з представниками військкомату. Свої "послуги" зловмисники оцінювали від п’ятсот до півтори тисячі доларів США з одного призовника", - повідомили в СБУ.

У Хмельницькому #СБУ викрила на хабарі двох посадовців поліції Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі...

Опубліковано Служба безпеки України 20 квітня 2018 р.

Поліцейських затримали після одержання хабара у розмірі 1300 доларів. Обом затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Зазначається, що операція із викриття зловмисників проводилась спільно з військовою прокуратурою та слідчими поліції.

"У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій", - додали в спецслужбі.

Нагадаємо, у Полтавській області під час спроби дати хабар працівнику Національної поліції викритий та затриманий заступник Миргородського міського голови.