ua en ru

У Миргороді затримали на хабарі заступника мера

У Миргороді затримали на хабарі заступника мера Фото: у Миргороді затримали на хабарі заступника мера (gp.gov.ua)

Заступник мера затриман на спробі дати хабар у розмірі 300 доларів

В Полтавській області під час спроби дати хабар працівнику Національної поліції викритий та затриманий заступник Миргородського міського голови. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Правоохоронцями встановлено, що заступник мера намагався передати 300 доларів неправомірної вигоди майору поліції, начальника міжрайонного відділу Управління захисту економіки Нацполіції в Полтавській області з метою вирішення питання про не складання протоколу про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Зокрема, таким чином він намагався звільнити свого родича, одного з керівників комунальних підприємств, від відповідальності за ст. 172-6 кодексу України про адміністративні правопорушення ("Порушення вимог фінансового контролю").

Зараз відносно затриманого готується повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання цілодобового домашнього арешту заступника прокурора Вінницької області Олександру Попеску, якого затримали 11 квітня за підозрою в отриманні хабара.