ua en ru

У Хмельницькому відкрився кінологічний центр Всесвітньої митної організації

У Хмельницькому відкрився кінологічний центр Всесвітньої митної організації Фото: кінологи в Хмельницькому

Центр створено на базі департаменту ДФС

У Хмельницькому сьогодні, 26 серпня, розпочав роботу Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації, передає кореспондент РБК-Україна.

Центр був створений на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби (ДФС).


Як заявив присутній на відкритті голова ДФС Роман Насіров, даний кінологічний центр дає Україні можливість активніше обмінюватися досвідом і передовими методиками в галузі кінології з іншими країнами.

"Слід зазначити, що завдяки ефективній підготовці кінологічних команд на кордоні нашої держави виявлено понад 400 кг наркотичних і психотропних речовин, понад 184 тис. пачок сигарет, 358 одиниць вогнепальної зброї, частин і механізмів для нього, більше 10 тис. шт. патронів", - зазначив Насіров.

ГФС

Фото: кінологічний центр створено на базі Департаменту спецпідготовки та кінологічного забезпечення ДФС

Зазначимо, що, згідно з повідомленням прес-служби ДФС, отриманий статус дає центру можливість здійснювати підготовку кінологічних команд митних органів країн Центральної Європи і Чорноморського басейну.

Кінологи

Фото: на базі центру будуть навчатися собаки для різних відомств

При цьому, як передає кореспондент РБК-Україна, на базі центру проходять навчання собаки для потреб різних відомств: митниці, Національної поліції, Держприкордонслужби, пенітенціарної служби. Їх тренують шукати наркотики, зброю, сигарети і валюту. Крім того собак почали навчати пошуку бурштину. При цьому тільки на митниці працює понад 120 кінологічних команд.

Також під час відкриття кінологічного центру пройшла презентація нової уніформи митників.

Уніформа

Фото: нова уніформа митників

Нагадаємо, раніше Роман Насіров анонсував появу на митницях мобільних бригад.