ua en ru

У Херсонській області прикордонники викрили авто, яке перебувало в міжнародному розшуку

У Херсонській області прикордонники викрили авто, яке перебувало в міжнародному розшуку Фото: викрите авто (dpsu.gov.ua)

Водій збирався виїхати автівкою до тимчасово окупованого РФ Криму

Учора, 23 серпня, прикордонники Херсонського загону викрили транспортний засіб, який перебував у міжнародному розшуку. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

В повідомленні зазначається, що вчора на контрольний пункт "Чаплинка" прибув автомобіль "КІА" 2002 року випуску. Водій, 29-річний громадянин України, мав намір виїхати автівкою до тимчасово окупованого РФ Криму.

"В ході заходів прикордонного контролю стосовно легковика відбулось спрацювання бази даних Інтерполу. Як з’ясувалось, транспортний засіб з 2005 року розшукували правоохоронні органи Німеччини", - повідомили в відомстві.

Зазначається, що іномарку з українською реєстрацією було передано працівникам Нацполіції за встановленим порядком.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що працівники прикордонної служби Чопського загону завадили вивезенню з України неповнолітньої дитини. Жінка прямувала із дитиною 2007 року народження до сусідньої країни через пункт пропуску "Тиса". В ході перевірки документів з’ясувалось, що дозвіл батька на вивіз дитини за кордон, виданий Генеральним консульством України в Барселоні - підроблений.

Крім того, українські прикордонники затримали громадянина Молдови, який намагався перевезти через українсько-білоруський кордон старовинні монети. Наразі монети вилучено, експертизи мають встановити, чи є монети культурною та історичною цінністю.