ua en ru

У Херсонській області окупанти планують закрити "зелені коридори", - Денисова

У Херсонській області окупанти планують закрити "зелені коридори", - Денисова Фото: окупанти планують повністю перекрити гуманітарну допомогу від української влади (Getty Images)

Російські окупанти хочуть повністю перекрити постачання українською владою гуманітарної допомоги жителям Херсонської області. Загарбники попередили місцево населення, що "зелених коридорів" більше не буде.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уповноважену Верховної ради з прав людини Людмилу Денисову.

"Окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади", - написала в Facebook омбудсмен.

За її словами, в селі Золота Балка Херсонської області представники окупаційної адміністрації провели збори з місцевим населенням. Загарбники оголосили, що "зелених коридорів" більше не буде, жителям заборонили залишати населений пункт.

Крім того, окупанти попередили, що в разі обстрілу їх позицій Збройними силами України, російські війська почнуть обстріл населеного пункту. У селі загарбники обходять будинки місцевих жителів і проводять обшуки.

За даними Національної поліції України, з початку окупації Херсонської області в полон були захоплені 76 українців, 36 з них вже звільнили.