ua en ru

У Херсонській області 16 дітей отруїлися під час відпочинку на оздоровчій базі

У Херсонській області 16 дітей отруїлися під час відпочинку на оздоровчій базі Фото: діти отруїлися на оздоровчій базі (dpss-ks.gov.ua)

Попередні діагнози в отруєних дітей - гострий гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція

У місті Скадовськ Херсонської області 16 дітей захворіли на гостру кишкову інфекцію під час відпочинку на оздоровчій базі "Романтик". Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"Попередні діагнози - гострий гастроентероколіт - 2 дитини, харчова токсикоінфекція - 14 дітей. Госпіталізовано до інфекційного відділення Скадовської центральної районної лікарні - 3 дитини, інші лікуються в амбулаторних умовах", - завили в Держпродспоживслужбі.

Фахівці відомства розпочали епідеміологічне розслідування. Вони встановили численні порушення вимог санітарного законодавства та нормативно правових актів, що регламентують організацію харчування дітей.

17 серпня заклад призупинив свою діяльність.

"Власники зазначеного заклад у червні поточного року не допустили фахівців Держпродспоживслужби області на територію та не надали можливість здійснити планову перевірку. У зв’язку з цим Головним управлінням направлено позовну заяву до суду. Судовий розгляд триває", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 серпня у Волинській області в Ківерцях з симптомами сальмонельозу потрапили до лікарні 26 осіб, з них семеро дітей.