ua en ru

Херсонська область готова прийняти дітей, постраждалих від викидів в Армянську

Херсонська область готова прийняти дітей, постраждалих від викидів в Армянську Фото: "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

У Херсонській області готові прийняти дітей з окупованого Криму

У Херсонській області готові прийняти дітей з окупованого Росією Криму, які постраждали від хімічних викидів, що відбулися в районі Армянська. Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, передає "Крим.Реалії".

"В цілому, ми готові сьогодні приймати дітей з Криму, які страждають від цих викидів. І готові надавати їм медичну та реабілітаційну допомогу", - зазначив Гордєєв.

Голова Херсонської ОДА не виключає також евакуації дітей з наближених до Криму районів Херсонської області.

"Якщо доведеться евакуювати наших дітей, то для цього потужності є. Ми вже написали відповідні листи в Генічеськ, щоб там забронювати дитячі табори і ще їх не закривати після сезону. Так само будемо ще працювати зі Скадовським і Голопристанским районами", - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш зазначив, що ситуація з викидами в атмосферу шкідливих речовин, яка склалася на заводі "Кримський титан", має серйозний характер, на території виявлені пари забруднюючих речовин і самі речовини в повітрі, воді і грунті. Зокрема, у людей, які проживають на тимчасово окупованій території, через вітер, який дув у відповідному напрямку, є ознаки ураження дихальних шляхів.

Також повідомлялося, що в Херсонській області госпіталізували в обласну лікарню 15 дітей з підозрою на хімічне отруєння.

Як відомо, 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.

У свою чергу українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ в серпні проводили в аннексированном Криму стрілянини в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів.

Крім того, на адмінкордоні з Кримом були зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан". Додамо, що Каланчацькому та Чаплинському районах, 6 сіл розташовані в зоні викидів заводу "Кримський Титан".