ua en ru

У Херсоні скасували розпорядження про знищення безпритульних тварин у зв'язку з АЧС

У Херсоні скасували розпорядження про знищення безпритульних тварин у зв'язку з АЧС Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Бродячих тварин у Херсоні будуть виловлювати, вакцинувати та проводити стерилізацію

У Херсоні пом'якшили заходи для боротьби із африканською чумою свиней (АЧС) та скасували знищення бродячих собак і котів. Відповідні зміни внесла Держпродспоживслужба, повідомляє прес-центр відомтсва.

Зазначається, що рішення було прийнято у зв’язку з численними зверненнями зоозахисних організацій. Хоча й з метою ліквідації АЧС, відповідно до вимог "Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС", передбачено знищення бродячих тварин гуманними методами, Держпродспоживслужба ініціювала позачергове засідання з цього приводу.

Згідно із вимогами закону "Про захист тварин від жорстокого поводження", на засіданні запропонували змінити методи ліквідації спалаху АЧС, що виник на териорії Херсона, в частині знищення тварин.

Влада міста Херсон погодилась утриматися від такого радикального кроку. Натомість вирішили проводити вилов собак і котів на території міста, утримувати їх у відповідних вольєрах із метою спостереження, стерилізації, обліку, ідентифікації та вакцинації.

Нагадаємо, у Києві у вівторок, 25 вересня, розпочала роботу місія Європейського союзу щодо оцінки системи контролю та заходів, які вживаються для стабілізації ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС) в Україні.

Додамо, що Кабінет міністрів запропонував Верховній раді прийняти законопроект №9125, яким пропонується посилення відповідальності за порушення правил рибальства.