ua en ru

Місія ЄС прибула в Україну для оцінки боротьби із АЧС

Місія ЄС прибула в Україну для оцінки боротьби із АЧС Ілюстративне фото (pixabay.com)

ЄС надає фінансування на боротьбу з АЧС

У Києві у вівторок, 25 вересня, розпочала роботу місія Європейського союзу щодо оцінки системи контролю та заходів, які вживаються для стабілізації ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС) в Україні. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Представники місії ЄС зауважили, що питання поширення АЧС є спільною проблемою для Європи. З цією метою Європейський союз фінансово підтримує діяльність з ліквідації АЧС та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

Планується, що у рамках візиту в Україну місія ознайомиться з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, який є національною референс-лабораторією.

Крім того, представники місії ознайомляться з роботою головних управлінь Держпродспоживслужби у Полтавській, Одеській, Рівненській, Волинській та Львівській областях, регіональними державними лабораторіями, відвідають свиноферми, м’ясокомбінати, мисливські господарства в зазначених областях.

В Україні місія ЄС працюватиме до 4 жовтня 2018 року. За результатами її роботи буде оприлюднений відповідний звіт.

Нагадаємо, востаннє серйозних спалах АЧС був зафіксований в Україні в січні 2018 року. У зв'язку з цим у Польщі посилила контроль на кордоні з Україною.