ua en ru

У Херсоні екіпаж російського судна "Норд" випустили на свободу

У Херсоні екіпаж російського судна "Норд" випустили на свободу Фото: члени екіпажу судна "Норд" (скріншот із відео "КП")

Усі члени екіпажу, крім заарештованого капітана, змогли покинути судно після 10 днів утримання

Увесь екіпаж затриманого в Азовському морі російського риболовецького судна "Норд", за винятком капітана, більше не утримується і відпущений на свободу. Про це заявив представник власника судна Анна Шевельова, передає РИА Новости.

Зазначено, що таким чином вони змогли піти з сейнера, на якому їх утримували понад 10 днів.

За словами Шевєльової, зараз моряки перебувають у Маріуполі. Покинути Україну вони не можуть, оскільки 10 квітня мають з'явитися на допит до Служби безпеки України.

Усі дев'ять моряків ночували в готелі в Маріуполі, уточнив голова кооперативу "Риболовецький колгосп імені Першого травня" (йому належить сейнер) Сергій Лєсков.

"Їх просто не за один раз привезли з суду, а спочатку шість, і потім ще трьох", - пояснив він.

Наголошується, що екіпажу вручили повістки з'явитися на допит у Херсон в якості свідків, уточнив Лєсков. Коли моряки зможуть повернутися додому, сказати складно, вказав голова кооперативу.

Що стосується капітана судна Володимира Горбенка, то його повинні звільнити з-під варти 10 квітня.

"Учора ввечері він перебував у Херсоні. Його не встигли звільнити під заставу. Застава буде внесена у вівторок, і його повинні звільнити", - додав Лєсков.

Глава кооперативу уточнив, що ніхто з екіпажу не повернувся на борт арештованого в Бердянську сейнера, в трюмі якого гниє понад 5 тонн тюльки.

Нагадаємо, напередодні кожен із членів екіпажу "Норду" був оштрафований судом у Маріуполі на 3000-3400 грн.