ua en ru

Туреччина знову обшукала консульство Саудівської Аравії у зв'язку із зникненням журналіста

Туреччина знову обшукала консульство Саудівської Аравії у зв'язку із зникненням журналіста Фото: Джамаль Хашкаджи (flickr.com/pomed)

Турецькі криміналісти покинули територію дипмісії вранці в четвер

Туреччина знову провела обшук в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі в рамках розслідування справи про зникнення журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що турецькі криміналісти покинули територію дипмісії зранку в четвер після того, як обшукали будинок і консульські транспортні засоби.

Нагадаємо, Туреччина розслідує зникнення Джамаля Хашкаджі. Поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. За даними видання The Washington Post, слідчі підозрюють, що в Туреччину з Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві на початку тижня. Ці люди в той же день покинули Туреччину.

Президент США Дональд Трамп 10 жовтня провів розмову з саудівською владою, в ході якої зажадав пояснень про долю Джамаля Хашкаджі, який пропав після відвідування консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше розвідувальні служби Сполучених Штатів повідомили, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд може бути причетний до зникнення в Стамбулі журналіста.

Раніше повідомлялося, що Великобританія і США можуть бойкотувати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді через зникнення Джамаля Хашкаджі. Зокрема, спонсори і медіагрупи вже вирішили не бути присутнім на заході, який неофіційно називають "Давос в пустелі". Також може відмовитися від участі в конференції міністр фінансів США Стівен Мнучін. Зазначимо, що міністр міжнародної торгівлі Великобританії Ліам Фокс і міністр фінансів Нідерландів Вопке Хукстра вже відмовилися брати участь у конференції.