ua en ru

В Харківській області зареєстровано новий випадок захворювання на АЧС

В Харківській області зареєстровано новий випадок захворювання на АЧС Фото: в Харківській області зареєстровано АЧС

Випадок АЧС зареєстровано у Дергачівському районі

В Харківській області зареєстровано новий випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області 14.09.2016 на відстані 4 км від с. Польова Дергачівського району Харківської області було виявлено 6 трупів домашніх свиней", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, при дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 15 вересня було встановлено діагноз АЧС.

"З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 16.09.2016 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дергачівській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду", - повідомляють у відомстві.

Наразі в осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Нагадаємо, 30 серпня та 12 вересня у Харківській області також було зареєстровано спалах АЧС.