ua en ru

У Харківській області затримали злочинну групу з колишніх поліцейських

У Харківській області затримали злочинну групу з колишніх поліцейських Фото: прокуратура Харківської області затримала злочинне угрупування

Злочинці затримані відразу після розбійного нападу на одного з місцевих підприємців

Прокуратура Харківської області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у області викрили злочинне угруповання, що складається з 4 колишніх поліцейських, яка скоювала розбійні напади на харків'ян. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За словами начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, зловмисники затримані "на гарячому" - одразу після розбійного нападу на одного з місцевих підприємців.

"Потерпілий працював у сфері торгівлі. Напали на підприємця, коли він вранці виходив з двору свого домоволодіння. Розбійники його побили, зв'язали, затягли в будинку і катували, поки той не зізнався, де ховає гроші. Після злочину - розбійники намагалися втекти на автомобілі своєї жертви. Працювали зловмисники в масках, мали при собі зброю", - розповів Чуб.

За попередньою інформацією, очолив злочинне угруповання колишній співробітник поліції. Серед її учасників колишні поліцейські та пенсіонери МВС.

Активну участь у діяльності злочинців брали їх родичі та друзі, які забезпечували розбійникам алібі.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій) і ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура повідомила про підозру ще одному фігуранту справи про розкрадання майна ДПЗКУ.