ua en ru

У Харківській області СБУ викрила незаконне вивезення документації військового призначення

У Харківській області СБУ викрила незаконне вивезення документації військового призначення Фото: СБУ

Триває досудове слідство

Співробітники Служби безпеки України викрили у Харківській області незаконне вивезення до однієї з країн Східної Азії документації на продукцію військового призначення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, місцевий мешканець,екс-працівник однієї з провідних науково-дослідних установ Харківської області, у ході закордонної поїздки передав представникам іноземного інституту комплект документації на космічний тепловізор, а також допоміг з розробкою і тестуванням супутника з високочутливими тепловізорами для контролю космічного простору.

"За висновками експертів, цей прилад є товаром військового призначення і застосовується для виявлення об’єктів у космосі, у тому числі міжконтинентальних балістичних ракет. Згідно з українським законодавством така технічна документації та надання послуг підлягають державному експортному контролю і повинні здійснюватися з дозволу відповідної служби", - йдеться у повідомленні.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила агентурну мережу терористів в Донецькій області.