ua en ru

СБУ викрила агентурну мережу терористів в Донецькій області

СБУ викрила агентурну мережу терористів в Донецькій області Фото: співробітники СБУ викрили агентурну мережу

В ході операції силовики затримали 3 людини

Співробітники Служби безпеки України ліквідували агентурну мережу терористів, що діяла у Красногорівці Мар’їнського району Донецької області. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки.

Повідомляють, що за завданням свого куратора з т.зв. ДНР зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення АТО. Дані вони передавали за допомогою мобільного зв’язку та через Інтернет, використовуючи заходи конспірації. Зібрані відомості використовувалась терористами для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ.

По даним силовиків, куратором агентурної мережі є помічник начальника розвідки бандформування "5 окрема мотострілкова бригада ДНР" громадянин Росії Ярослав Ефендієв з позивним "Ефенді". Йому 38 років.

Співробітники СБУ затримали трьох підозрюваних за місцями їхнього проживання. Під час обшуків помешкань правоохоронці вилучили телефонні термінали та картки, а також комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Нацгвардія просить СБУ перевірити заяву екс-комбата "Азову" щодо сепаратистів у НГУ.