ua en ru

У Харківській області прокуратура викрила секту, де утримували наркозалежних

У Харківській області прокуратура викрила секту, де утримували наркозалежних Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Релігійна організація незаконно утримувала наркозалежних

Харківська місцева прокуратура №2 спільно з Нацполицией викрила "Центр по боротьбі з наркоманією та алкоголізмом" в Новобаварском районі Харкова, де незаконно утримували громадян. Про це повідомляє пресс-служба Харківської прокуратури.

Керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі (ч. 1 ст. 146 КК України).

За попередніми даними, "центр" працював у складі однієї з релігійних організацій міста і розміщувався в квартирі житлового будинку. У чотирьох кімнатах правоохоронці виявили близько 20 осіб. Під час допиту вони повідомили, що містяться в "центрі" проти своєї волі.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу для керівника закладу. Йому загрожує тюремне ув'язнення на строк до 3 років позбавлення волі.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: викриття "центру" (прес-служба прокуратури Харківської)

Нагадаємо, раніше в Чернігівській області була викрита злочинна група, яка незаконно позбавила волі і катувала більше 200 людей, які страждають від наркотичної, алкогольної або іншій залежності.