ua en ru

У Харківській області засудили диверсантів, яких готували у військовому таборі в Тамбові

У Харківській області засудили диверсантів, яких готували у військовому таборі в Тамбові выявила миллионные убытки на госпредприятии в Черкассах

Вербувальника посадили на 5 років, інших - на 3 роки

Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок членам терористичної групи, якою керували спецслужби Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України (СБУ).

"Диверсійну підготовку члени злочинної групи отримали в тамбовському військовому таборі (РФ), куди їх направив 42-річний харків'янин-вербувальник. Російські офіцери навчили підривній справі, тактиці ведення бойових дій, снайперської стрільби, стрільби з автоматичної зброї, схемами здійснення диверсій і терактів", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що група не встигла почати терористичну діяльність, оскільки на початку березня було знешкоджено співробітниками СБУ. Під час обшуків у зловмисників вилучили майже кілограм тротилу, електродетонатори, бойові осколкові гранати, а також видану в Росії спеціальну літературу по підривній справі, "шеврони" і символіку терористичних організацій.

Вироком суду вербувальник групи визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України та засуджено до позбавлення волі строком на 5 років. Інші члени групи засуджено до 3 років позбавлення волі.

#СБУ - На Харківщині засуджено терористичну групу, керовану спецслужбами Росії Дергачівський районний суд Харківської ...

Posted by Служба безпеки України on 6 августа 2015 г.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала чергового інформатора ДНР.