ua en ru

У Харківській області чоловіка засудили до 8 років позбавлення волі за побиття євромайданівця

У Харківській області чоловіка засудили до 8 років позбавлення волі за побиття євромайданівця Фото: чоловіка засудили до 8 років позбавлення волі за побиття євромайданівця

Суд Харкова визнав чоловіка винним в участі у масових заворушеннях

Районний суд міста Харків визнав харків'янина винним в участі у масових заворушеннях та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначається, що суд визнав харків'янина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою).

"Прокуратура Харківської області довела у суді, що 6 квітня 2014 року зловмисник перебував на вул. Сумській біля пам'ятника Т.Г. Шевченку, де проходили збори активістів Євромайдану. Коли почалася хода, він разом з іншими антимайданівцями заблокував прохід вул. Сумською, погрожував активістам, викрикував у їх сторону образи та кидав у них шматки землі та каміння. Зловмисник, відштовхуючи працівників міліції, прорвався через "коридор" та почав безпричинно лупцювати активістів руками і ногами, потім побив одного із євромайданівців пляшкою по голові", - йдеться повідомленні.

Зазначено, що за результатами судово-медичної експертизи потерпілий отримав контузію, а також гематому повік і крововилив правого ока.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України від 19 січня 2017 року передав до суду обвинувачувальний акт стосовно шести колишніх працівників Дніпровського районного управління міліції Києва за злочинні дії по відношенню до учасників Евромайдана.