ua en ru

У Харківській області вилучили значний арсенал зброї

У Харківській області вилучили значний арсенал зброї Фото: вилучений арсенал (npu.gov.ua)

Поліцейські знайшли гранатомет, гранати, тротилові шашки, автомат та набої

У Харківській області співробітники Люботинського відділення поліції виявили за місцем проживання 89-річного мешканця селища Пісочина значний арсенал зброї. Про це повідомила прес-служба поліції регіону.

До чергової частини надійшло повідомлення від 42-річної місцевої мешканки про те, що біля кладовища вона виявила підозрілий пакунок. На місці поліцейські знайшли гранатомет, 2 міни, 1 запал, 2 накольні механізми, більше 2 тисяч набоїв різного калібру, 9 гранат "Ф-1" без запалу, 10 гранат "РГД- 5", 4 тротилові шашки, 22 запали, 6 пострілів для підствольних гранатометів, 5 магазинів автомату Калашникова, розібраний АК-74 та 2 магазини.

Поліцейські з'ясували, що з чоловіком мешкають 61-річний син та 39-річний онук, який півтора роки тому повернувся з зони проведення АТО на Донбасі. Останній на телефонні дзвінки родичів не відповідає.

Поліція відкрила провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

altaltaltaltalt

Фото: вилучений арсенал (npu.gov.ua)

Нагадаємо, у Херсоні правоохоронці затримали чоловіка, у якого знайшли корпус гранати "Ф-1", запал до неї, обріз мисливської рушниці з двома патронами в стволі та два пакети з речовиною, схожою на коноплю, вагою близько 300 грам.